Architect David Dryden designed the Evans School as a "point of beauty, utility, accommodations and appointments". As in 1904, the building embraces historical function and architectural charm with modern day office features and systems. The adaptive reuse pursued sustainable practices and reprocessed site products and materials.

 

Features

  • 3 floors: ~50,000 SF
  • 14' high x 12' wide hallways
  • 200+ seat auditorium
  • Repurposed boiler and
    lunch rooms
  • 35 offices
  • 150+ oversized 4’x8’ double
    hung windows
  • Outdoor deck – west facing
  • ADA compliant
  • 80-100 lbs/ft floor loading
  • State and Federal historical registry
 

Systems

  • 2x 700 ton Aaon HVAC units
  • 2,500 lbs Schindler elevator
  • 4x 208v + 4x 277/480v transformers
  • 2x 2,000 amp breakers
  • 120, 208, 277 and 480v
    electrical panels
  • 2 phase artistic “up- lighting”
  • Phone, fiber and data ready
  • New bathrooms and plumbing
  • Latest life safety:  fire/sprinkler
    and emergency lighting
 

Sustainability

  • Repurposed wood, tin, glass,
    hardware, chalkboards and cabinetry
  • End to end refurbishment of all
    windows, trim and doors
  • Restored copper handrails and stairs
  • Reconditioned mosaic tile
  • Complete façade cleaning and
    restoration
  • Full environmental review
 

Floor Plans (PDF Format):

First Floor
Second Floor
Third Floor